ЖУРНАЛ за сватбена фотография от Фотоколектив

В този дневник ще пишем за всички теми, които ни вълнуват. Ще научите повече за нас от Фотоколектив (сватбен фотограф Иван Чохаджиев и сватбен фотограф Николай Колев) от първо лице и през призмата на различни медии, които са писали за нас.

И още – какво трябва да знаят младоженците, когато избират сватбен фотограф; кои са най-предпочитаните места за сватбени тържества в София и не само; каква символика крият най-интересните сватбени ритуали (например Защо булката хвърля букета; кои са предимствата на фотосесията в отделен ден и на заснемането на сватбата от двама фотографи, последните модни тенденции при булчинските рокли и още много други теми.

 

Фотоколектив гостува на сайта chronicle.bg 

сватбен фотограф новини

Иван Чохаджиев и Николай Колев са професионалните романтици от Фотоколектив. Фотографският им тандем е все по-търсен от младоженците в последните години заради дискретното заснемане на събитията в сватбения ден и режисирането на оригинални фотосесии„.

Това написаха за нас от сайта chronicle.bg. Попитаха ни какво е да си сватбен фотограф, как се роди Фотоколектив, защо е добре да се планира фотосесия в ден след сватбата. Благодарим за интереса и вниманието на журналистката Кристина Димитрова.

Прочети повече информация…

 

 

 

Фотосесия в ден след сватбата – защо, къде и как? 

сватбена фотография, заснета от Фотоколектив, сватбен фотограф новиниОсвен репортажно заснемане на сватбения ден и художествена фотосесия между церемониите, от Фотоколектив предлагаме и услугатафотосесия в отделен ден. 

Снимките в ден след сватбата са известни като „trash the dress“ или в буквален превод – „унищожи роклята“, “хвърли я на боклука”. Това обаче не означава непременно да съсипете сватбените си дрехи.

Идеята е да се получат креативни художествени снимки, които да отразяват характера и стила на младоженците. 

Прочети повече информация…

 

 

 

Булчинският букет – символ на щастие и дълъг семеен живот       

Сватбеният букет е не просто комбинация от свежи сезонни цветя, а носи обещанието за щастлив семеен живот, здраве и късмет.  

Традицията повелява булката да хвърли букета, а неомъжените дами да се състезават за него.

Обичаят датира още от Средновековието. Тогава се е смятало, че роклята на булката пази от „зли очи“. Гостите буквално нападали булките и разкъсвали роклите им, за да вземат заветното парченце щастие.

Прочети повече информация…

 

 

 

Сватбени снимки на Фотоколектив във в. „24 часа“       

сватбени снимки, Ева Тепавичарова, 24 часаСнимки на Фотоколектив от сватбата на актрисата Ева Тепавичарова и тенорът Георги Петров  бяха публикувани във вестник “24 часа”.

Двамата признават, че не са спазвали стриктно сватбения график, а са искали всичко да се случва спонтанно. Може би затова не държаха да имат режисирани сватбени снимки.

Предпочетоха кадрите да отразяват репортажно емоциите от романтичния семеен момент.

Прочети повече информация…