Приключенска сватбена фотография: сватба на Еверест

Чарлтън Чърчил – един от най-ярките представители на направлението „приключенска сватбена фотография“

Двойка от Калифорния започна семейния си живот на върха на света. Спиращите дъха снимки са дело на приключенския сватбен фотограф Чарлтън Чърчил. Калифорниецът е един от най-известните представители на новия фотографски жанр – приключенска сватбена фотография.

Както повечето истински велики и талантливи личности, е изключително земен и сговорчив. Въпреки че в момента е световна медийна звезда и дава интервюта за много национални телевизии и вестници, той намери време да отговори и на нас. След като се свързахме с него, ни даде позволение да публикуваме неговите снимки в блога си и дори ни ги изпрати по email. (Вижте галерия в края на статията по-долу).

“Никоя планина не е твърде висока, няма твърде широка река – няма значение колко си далече, само кажи името ми и ще бъда там, не се тревожи, скъпа.” – Тази песен нахлу в главите ни, докато гледах смайващите снимки от сватбената фотосесия на Ашли и Джеймс. (Ain’t No Mountain High Enough – Marvin Gaye & Tammi Terrell (1967).

Младоженците и фотографът подготвяли пътешествието повече от година 

Младоженците се подготвяли за експедицията цяла година. Пътували три седмици, за да стигнат до Непал на 16 март 2017г. А имали само час да направят снимките и да изрекат сватбените си обети на 5 200 метра надморска височина в южния базов лагер на Еверест.

Пред Дейли мейл двамата влюбени разказват, че просто не си представяли традиционно сватбено тържество. Искали денят на голямото “Да!” да бъде наистина специален. Миналата година (2016) булката Ашли, която следи работата на фотографа в Инстаграм, му писала с молбата да предложи интересно място за снимки. Младоженците си представяли по-скоро тропическа сватба, но се озовали на Еверест.

Фотографът разказва в блога си, че тримата минали през много препятствия по пътя. На моменти температурите били около – 20 градуса по Целзий. Чарлтън имал хранително натравяне, а младоженецът се разболял и имал тежка кашлица.

Когато стигнали целта, имали общо 1 час да ядат, да направят сватбените снимки, да приберат багажа и да се качат на хеликоптера.

Успели да свършат всичко за уреченото време и започнали да чакат хеликоптера, но той така и не се появил заради лошото време. Останали да нощуват в лагера, което било голямо предизвикателство за Джеймс и неговата влошаваща се кашлица. През цялата нощ бил с кислородна маска. В крайна сметка всичко завършило добре.

Контрастът между величествените планини и крехката любов между двама души

Чарлтън от години мечтаел да снима сватба на върха на света, но не попадал на достатъчно смели младоженци. Мечтата му щяла да се осъществи през 2015 година, когато с друга безстрашна двойка стигнали до Непал, но разрушителното земетресение там и голямата лавина в базовия лагер на Еверест провалили плановете им.

“Не бях сигурен дали скоро ще открия други младоженци, готови да се оженят на Еверест”, разказва фотографът в блога си. “Исках да снимам истинската сватбена история на двама влюбени, преживяванията им по пътя – болката, щастието, умората, борбата за оцеляване. Всичко това, което описва и същевременно създава химията между тях.“ – обяснява Чарлтън Чърчил.

„А най-вече исках да обрисувам контраста между страховито величествените планини и малката крехка любов между двама души”.

Е, получило му се е. И още как! Насладете се на още негови снимки в САЙТА МУ.

Снимки: Чарлтън Чърчил. Пълният му разказ прочетете ТУК.

Ние от Фотоколектив си пожелаваме безстрашни младоженци и много приключенски фотосесии.

Прочетете още статии в нашия сватбен журнал.

***

svatba na everest

приключенска сватбена фотография